Sider

Besøgende

21 august 2010

Totalt lækre marmelademadder...Ja - jeg har simpelthen så meget om ørerne, så i forhold til, hvor mange indlæg jeg har skrevet, siden jeg "genåbnede" bloggen, så er jeg da bagud - det er 4 dage siden, jeg sidst skrev noget... ;o)


Anyway - i dag skulle Casper og mig rigtig hygge os med at lave æblemarmelade af nogle af de totalt mange æbler, vi har på vores lille bitte forkrøblede æbletræ.


Vi fik også plukket en balje æbler, jeg skrællede og pillede orm fra (ja - de er 110% økologiske. Der er med garanti ingen, der hverken sprøjter eller beskærer det træ) - og Casper ville så skære dem i mindre stykker. Han fik den allermindste kniv, der kunne skære - og han når nok sådan cirka at skære 2 hele æbler i stykker, inden han laver et mikro lille hul i fingeren med kniven. Jeg tror faktisk ikke, han mærkede det, men han var ved at dø, da han så blodet - og ikke mindst, mens jeg ledte efter plaster til ham. Og så kunne han simpelthen ikke holde til at skære flere æbler.


Så jeg fik skåret fra og i stykker og kogte marmelade og en bette slat æblegrød til desserten, af 2 kg æbler (der var nok 4 kg, da vi gik i gang)


Og overskudsagtig, som jeg følte mig, havde jeg lige smidt et gulerodsfranskbød i bagemaskinen, inden vi gik i gang, så vi kunne få friskbagt brød med hjemmelavet marmelade til eftermiddagskaffen... ;o)


Og skulle der sidde nogen derude med en bagemaskine, så er her min egen komponerede opskrift på et lækkert
gulerodsbrød:

2 dl vand
200 g revne gulerødder
3/4 spsk olie
1 tsk salt
120 g grahamsmel
300 g hvedemel
80 g durummel
30 g. solsikkekerner
5½ g tørgær


Kommes i bagemaskinen i nævnte rækkefølge og bages som sandwichbrød (på min er det program 11)

9 kommentarer:

Karina Beck sagde ...

Det lyder godt nok lækkert både brød og mamelade.
Vi har også æbler i haven, men de er så gamle og krogede at det er meget besværligt at skælle dem. En enkelt æblekage bliver det dog til : )

aka sagde ...

Tak for dit besøg på bloggen. Yes vi ses imorgen - hvis jeg ellers kommer op. hihi.
Har været på kursus idag, og skal lige have pakket ud - og pakket igen - men hvad ?
Dejlig dag - men jeg er godt nok træt lige nu.

Det ser ud som en rigtig hyggedag hos jer idag. Håber din dreng bliver forkælet med alt det arbejde han har præsteret.

Signe Bendorff sagde ...

Næhh det var hyggeligt med hjemmegjort marmelade... og tak for opskriften på brød... havde lige nået at tænke... hmmmm, det ville være rart med sådan en opskrift... og da jeg så bare kørte en smule ned så var den der ;) TAK

Bertram sagde ...

UHMM, det lyder bare lækkert.
Du får mig til at fortryde at jeg forærede min bagemaskine væk........måske skulle jeg se mig om efter en anden. Kna også være den jeg havde var for billig???

aka sagde ...

Selvtak for en dejlig dag hos Berit.Og jeg synes lige, du skal tjekke hvilket billede der pryder min blog fra idag.
Håber det er OK.
Og hvor er du altså bare dygtig til at lave kort. Fatter ikke hvor du får al den inspiration fra.

Glæder mig til vi ses igen - en dag.
Hilsen fra Annette

aka sagde ...

PS: Ja, du er tilgivet med stemplet.
Men jeg har en grim fornemmelse af, at du bliver et dyrt bekendtskab. For nu er jeg jo nødt til selv at købe......det var bare sååå flot, og de har måske flere stempler jeg kan lide.....??

Linda sagde ...

Du er da bare total overskudsagtig Susanne som du selv skriver. Det ser vildt lækkert ud både mamelade og brød. Da min mor flyttede for kort tid siden, spurgte hun om jeg ville have hendes bagemaskine, og jeg sagde nej. Lige nu har jeg da FORTRUDT :0( Men det er jo sent, jeg tror nu jeg vil prøve dit brød alligevel ;o)

Charlotte Ravn sagde ...

Nøjh hvor er der mange æbler, det er da helt vildt!!
Du er altså bare så huslig Susanne - hjemelavet marmelade og brød! Jeg kan næseten se hvor godt det smagte! ;)

Anne Thormose sagde ...

Ej, hvor lyder det lækkert - og hyggeligt. Håber det lille pus ikke er blevet helt skræmt fra de huslige gøremål i fremtiden. ;o)